Veelgestelde vragen
over zonnepanelen

Als u zonnepanelen wilt laten installeren heeft u vast een aantal vragen. Wij beantwoorden graag alvast de meest gestelde vragen voor u. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

FAQ

Zonnepanelen

Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van hoeveel stroom u verbruikt. Ook zijn specifieke kenmerken van uw dak belangrijk, zoals de oriëntatie, oppervlakte, hellingshoek en of er sprake is van schaduwvorming. Wij adviseren u in wat de beste oplossing is in uw situatie. Vraag hier direct de gratis en vrijblijvende dakscan aan voor meer informatie.

Wij installeren altijd een compleet zonnesysteem, dat bestaat uit de volgende onderdelen: zonnepanelen, een omvormer, kabels en de aansluiting op de groepenkast. Zo komt de zonnestroom van je dak naar de meterkast en het stopcontact.

Zonnepanelen zijn een goede investering. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is gemiddeld 7 jaar. Hoe eerder u ze koopt, hoe eerder u bespaart op de energierekening. 

Zonnepanelen van goede kwaliteit gaan minstens 25 jaar mee. In de meeste gevallen zelfs nog langer. En met een terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar heeft u bijna 20 jaar gratis energie!

Uw zonnepanelen wekken op sommige momenten meer energie op dan u verbruikt. De teveel opgewekte energie levert u dan terug aan uw energieleverancier. Dit noemen we terugleveren. Uw energieleverancier verrekent op jaarbasis de teruggeleverde energie met uw verbruik. Hierdoor wordt uw energierekening lager. Dit proces heet salderen.

Zonnepanelen zijn een goede investering. De kosten voor zonnepanelen hangen af van diverse factoren, zoals het aantal zonnepanelen en uw specifieke situatie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en hoeveel zonnepanelen kosten in uw situatie? Doe dan nu de gratis dakscan en ontvang een vrijblijvende offerte.

Installatie

De installatie van uw zonnepanelen is vrijwel altijd binnen één dag klaar. Dit is inclusief de montage van de zonnepanelen, het aansluiten en het plaatsen van de omvormer. Vooraf bespreken wij duidelijk wat u kunt verwachten. Zo bent u net als onze monteurs optimaal voorbereid en zorgen we dat de installatie snel en vlekkeloos verloopt.

Na het plaatsen van de zonnepanelen heeft u direct toegang tot de handige en eenvoudige app, waarin u precies kunt zien hoeveel energie u opwekt en gebruikt.

Onderhoud & Service

Zonnepanelen worden bijna altijd schoon door een regenbui waardoor je deze zelf niet vaak hoeft schoon te maken. Toch is het regelmatig schoonmaken van je zonnepanelen aan te raden zodat ze optimaal blijven werken. Schone panelen halen een hoger rendement (± 3% extra) en zo vermijd je defecten. Energie Studio kan u helpen bij de schoonmaak van uw zonnepanelen. Neem contact op voor meer informatie.

Onze service stopt natuurlijk niet na de installatie. Ook daarna blijven wij voor u klaarstaan om servicevragen direct op te pakken. 

Waarom kiezen
voor Energie Studio

Snelle service

Als u contact opneemt ontvangt u binnen 3 werkdagen een vrijblijvende offerte. Is het een GO? Dan plannen we direct de installatiedag.

Gecertificeerde mensen

Onze medewerkers hebben professionele ervaring en zijn allemaal gecertificeerd zodat we u de beste kwaliteit kunnen garanderen.

Persoonlijk

Door ons vaste kleine team heeft u altijd persoonlijk contact, is er duidelijke communicatie en kunnen we u snel helpen.

Wat onze klanten zeggen

Benieuwd wat zonnepanelen
voor u kunnen betekenen?

Neem dan direct contact op
voor een vrijblijvend advies op maat!