Wat is een omvormer?

Een omvormer is een essentieel onderdeel van een zonnesysteem. Het speelt een cruciale rol in het omzetten van de opgewekte gelijkstroom (DC) door de zonnepanelen naar bruikbare wisselstroom (AC) die geschikt is voor gebruik in huis of voor teruglevering aan het elektriciteitsnet. Zonder een omvormer zou de opgewekte gelijkstroom niet compatibel zijn met onze huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet.

Hoe werkt een omvormer?

Een omvormer werkt als een “vertaler” tussen de zonnepanelen en het elektriciteitsnet. Zodra de zonnepanelen zonlicht opvangen, genereren ze gelijkstroom (DC). Deze DC-stroom wordt vervolgens naar de omvormer geleid, waar het wordt omgezet naar wisselstroom (AC). De omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte stroom de juiste spanning en frequentie heeft om te kunnen worden gebruikt in huishoudelijke apparaten of teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet.

Bij Energie Studio werken wij alleen met de hoogste kwaliteit omvormers voor optimaal resultaat. Neem vandaag nog contact met ons op voor een advies op maat.